Галерия за фотография Synthesis и 12 Magazine представят URBAN NATURE

Галерия за фотография Synthesis и 12 Magazine представят URBAN NATURE, тематична селекция фотографии от архива на списанието, включваща работите на Александър Осенски, Васил Германов, Вергиния Янчева, Диляна Флорентин, Йоан Гълъбов, Михаил Новаков, Момчил Христов, Тихомир Рачев и Yo Vo.

Организаторите са стигнали до етап, в който смятат, че Градът ни кара да забравим природата, да забравим, че самите ние сме Природа.

“Трансформирани ли сме вече в градски номади, подсъзнателно търсещи примитивното, първичното, в бетона и стъклото, във фалшивата стерилност? До колко сме “хюман” и до колко “дизайн”, урбанистична проекция на самите себе си? Забравяме ли корена си, живеейки в илюзорно господство над биологията? Рушим ли бъдещето си в търсене на футуристичното? Защо сме приели самотата, изолацията, като естествено състояние на градския човек, защо слагаме нещата под похлупак и имитираме натуралното? Ще консумираме ли в апатичен екстаз, криеки се зад маските на собствените си желания, или ще пожелаем да направим промяната, да стартираме революцията сами? Има ли значение дали сме “горе” или “долу”, за да можем да си позволим да усещаме? Кои сме ние и как виждаме, чувстваме, изживяваме себе си във формулата на колективното, в илюзията за прогрес, между забравеното и мечтаното?” споделят в официалното си събитие организаторите

Отговорите на тези въпроси са в категория “индивидуално осъзнаване” и те ви ги предлагат.  Визуални маркери на личните ни отношения с новата ни Природа — Градът. Една селекция от модни фотосесии, в които модата не е крайна цел, а само един от инструментите за артистично изследване на темите, които всъщност ни вълнуват.

Изложбата е курирана от Надежда Павлова, куратор на галерия Synthesis.

Официалното откриване е на 5 ноември от 19:30 часа и е подкрепено от Absolut, със специално създадени по темата коктейли. Лица под 18 години няма да бъдат допускани.Изложбата ще е отворена за широката публика от 6 ноември до 4 декември, от 10:00 до 20:00 часа, вход свободен.Галерия за фотография Synthesis е на бул. Васил Левски 55. С медийната подкрепа на Дневник

12 Magazine е на http://www.12mag.net

Повече за ивента ТУК!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s