Звездна помощ! Български звезди се включват в благотворителни кампании (част 1)

През изминалата седмица много български артисти, музиканти, актьори и популярни телевизионни лица се включиха в различни благотворителни кампании.

Ние не можем и нямаме право сами да преценяваме коя инициатива е по-важна, за това решихме да ви представим всички кампании, които попаднаха и ще попадат в полезрението ни.

Орлин Павлов стана посланник на MasterCard и инициативата  – “World Food Programme”.

Лъчеразният и вечно усмихнат  музикант сподели в социалната мрежа: “Знаете ли, че по света има все още 66 милиона деца, които ходят гладни на училище всеки ден?
Между 23ти и 29ти ноември със всяко плащане с безконтактна карта на MasterCard дарявате на World Food Programme средства за осигуряването на един училищен обяд! ‪#‎pricelesscauses‬ ‪#‎wfp‬‪#‎worldfoodprogramme‬“.

Йоанна Драгнева, Весела Бонева, Маги Джанаварова, Теди Кацарова, Дивна, Прея, Нелина, Теодора Цончева, Сантра, Никнейм, Тодор Гаджалов, Революция Z, както и на водещата Даяна Христова подкрепиха каузата ” Благотворителен календар в подкрепа на недоносените деца”.

Фотограф – Венцислав Илиев, гримьор – Боряна Стефанова, фризьор -Краси Димитрова и дизайнер – Боряна Димитрова!

Чрез средствата, които дарявате при поръчката на календара, Вие подарявате мъничко вълшебство на недоносените бебенца! Стойността на дарението, срещу която получавате календар е: пирамидка – 5 лв и стенен – 10 лв.
Ако желаете да подкрепите недоносените бебета и техните семейства, пишете  на vbakalova@premature-bg.com
Може да ги намерите и на Коледен благотворител базар в София на 19 декември в Мол „Сердика център”, ниво -1. Повече информация може да намерите и на http://premature-bg.com/.

12239979_10207867581228033_5659974045527747535_n

Един от любимите ни изпълнители – LEXUS, подкрепя коледната кампания на Holiday Heros. Lexus те призовава да подкрепиш Holiday Heroes тази Коледа, като изпратиш SMS с текст DMS GEROI на 17 777.

LT4gJc9KRw1rISkaDfiQ-8040

Теди Кацарова и БГ Радио направиха – Коледен благотворителен концерт “Любими песни за любими хора”.

След успешното представяне на юбилейния си концерт миналата година, който беше излъчван в националния ефир многократно и тази година певицата Теди Кацарова  реализира още един подобен, но този път Коледен Благотворителен концерт.. Концертът се проведе на 24 ноември в Централния Военен Клуб в София със заглавие ЛЮБИМИ ПЕСНИ, ЗА ЛЮБИМИ ХОРА, като водещ на събитието ще е водещият на едноименното предаване по БГ Радио – Наско.

Идеята на концерта беше любими и популярни български песни да бъдат представени в дуети с Теди Кацарова и певци от няколко поколения, на живо с бенд, с различно звучене и стилистика. За целта Теди  покани различни и разнообразни гости като Милена Славова,Д2 с Дидо, Цветелина Янева, Братя Аргирови, Силвия Кацарова, Стоян Михалев, Йоанна Драгнева, Маги Джанаварова, Драгомир Драганов, Лексус, Бракето, Искрен Пецов, Цветелин Атанасов (Елвис) и др.

Концертът ще бъде излъчен в празничната телевизионна програма в края на годината и ще има и благотворителна кауза. Събитието се провежда под егидата на НАЦИОНАЛНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ “Докосни Дъгата” в подкрепа на диабетно болни деца, съществуваща от 4 години и организирана от Баронеса Денислава Ангелова, с цел набиране средства за закупуване на  инсулинови помпи и консумативи за тях. Денислава Ангелова от години се е посветила на работа в сферата на здравеопазването, водена от желанието да помага болните да могат да живеят живота си с усмивка. Родители на диабетно болни деца са принудени да водят битки с държавните институции да се осъществи реинбурсация, тъй като България е единствената държава в ЕС, която по никакъв начин не подкрепя финансово пациентите с инсулинови помпи, затова целта на кампанията е закупуване на колкото се може повече инсулинови помпи ,които да бъдат дарени на деца в нужда.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s