5 здравословни ползи от пиенето на греяно вино

mulledwine

Точно един месец преди Коледа ще ви разкрием ползите от пиенето на червено греяно вино.

Кога разбирате, че Коледа наистина е близо? Ние лично разбираме тогава, когато ръцете ни са увити силно и не пускат голямата чаша пълна с греяно червено вино, мед, канела, мандарини и ммммм… каквото душа ви поиска.

apple-wine

Греяното вино е традиционна зимна напитка, която се консумира от векове насам. Учени откриха, че консумирането на греяно червено вино пред камината удължава и подобрява начина на живот.

За да не говорим празни приказки ви представяме: 5 здравословни ползи от пиенето на греяно вино!

1. Греяното червено вино предпазва човек от сърдечно-съдови заболявания

Няколко доклада от 2000 г. потвърдиха, че вино намалява риска от сърдечносъдови заболявания и инфаркти. Червено вино е чудесен източник на антиоксиданти, което повишава нивата на HDL (добрия холестерол) и се отървава от лошите неща, които могат значително да предотвратят сърдечно-съдови заболявания и запушени артерии.

cinnamon

2. Канелата има противовъзпалителни свойства

Какво е кана греяно вино без няколко стръка канелата плаващи в микса?
Канелата допринася за по- силното усещана на вкуса – “Коледа в чаша”. Канела съдържа антиоксиданти, които имат мощен противовъзпалителен ефект, който може да се намали подуването и да се възстанови нормалната функция на тъканите.

images

3. По- здрава костна система

Консумирането на червено вино в умерени количества намалява риска от остеопороза, чрез увеличаване на костната минерална плътност при мъжете и жените.

4. Индийското орехче е детоксикация на организма

Индийско орехче в греяното вино действа като повишава цялостното здраве на човешкото тяло. По-специално, пречиства черния дроб и бъбреците от всички токсини, които могат да се съхраняват там като:  алкохол, наркотици, замърсяване, храна, или природни органични токсини.

20131223175807vino

5. Греяното червено вино забавя признаците на стареенето

Антиоксидантите в червеното вино борят вредните свободни радикали, които има водеща роля при стареенето и са свързаните с повечето заболявания на средната възраст. Концентрацията на антиоксиданти може да ви запази по-млади за по-дълго време.

Но не забравяйте – това е само една чаша или две, които ще пазят доктора далеч от вас, а не цялата бутилка. Ароматът на “Греяно вино с мед и канела” отключва хормона на щастието и напомня да хората за Коледа, семеен уют, щастие и любов!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s